Odličen kolač, ki bo zadovoljil ljubitelje dobrega peciva!
Za 10 kosov potrebujete:
Za testo:
- 115 g masla
- 150 g sladkorja
- 1/2 stroka vanilje
- 5 jajc
- 165 g moke
- 1 žlico pecilnega praška
- ščepec soli
- maslo in moko za model
Za kremo:
- 125 g kisle smetane
- 200 ml kondenziranega mleka
Za okrasitev:
- 400 ml smetane
- 250 g jagod
Priprava:
1 Ločite beljake od rumenjakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem, sredico vaniljevega stroka in počasi primešajte rumenjake sobne temperature. Vse skupaj stepajte 5 minut. Nato primešajte moko s pecilnim praškom. Beljakom dodajte ščepec soli, stepite trd sneg in ga lahno vmešajte v pripravljeno zmes.
2 Testo dajte v namaščen pekač in ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki naj se ohladi.
3 Kisli smetani primešajte kondenzirano mleko in s to kremo premažite ohlajeno testo. Pustite stati 10 minut. Medtem stepite smetano in jo premažite po testu. Okrasite s koščki svežih jagod.