Če ste med tistimi, ki bi jim prav prišla kakšna ideja za preprosto in hitro kosilo, je recept za jed z jajčevci kot nalašč za vas.
Preprosta priprava vam ne bo le prihranila časa, kar pride v poštev še zlasti tekom tedna, temveč bo hkrati tudi razveselila vaše brbončice.
Ne spreglejte:
Kosilo z jajčevci – sočna in okusna jed, ki vas bo navdušila
Harmonija okusov izbrane zelenjave in dodatka z jajčevci je okusna jed, polna hranil, ki je lahko nasitno in zdravo kosilo za celotno družino. Uporabite pa ga lahko tudi za večerjo, saj je obrok poleg tega, da je hranljiv in zdrav, tudi lahek. Pa pojdimo k receptu.
Recept
Za osnovo so potrebni:
- 4 jajčevci (1300 gramov),
- olivno olje (50 ml),
- mleta paprika.
Za polnjenje uporabite:
- Mleto govedino (500 gramov),
- 3 paradižnike,
- 1 rdečo papriko,
- 4 zelene paprike,
- 1 čebulo,
- 4 stroke česna,
- 1 čajno žličko paradižnikove paste (25 gramov),
- 4-5 žlic rastlinskega olja (40 ml),
- 1 kozarec vode (200 ml),
- začimbe po izbiri kot so na primer: paprika, črni poper, kumina, timijan in sol.
Nadev:
- Naribani sir cheddar (200 gramov),
- 2-3 vejice sesekljanega peteršilja.
Postopek priprave:
Najprej operite 4 jajčevce in vsakemu z nožem odstranite vrhove. Nato vsakega posebej po dolžini razrežite na štiri enake debele dele.
V ponev vlijte olivno olje, dodajte nekaj soli, mleti poper ter vse premešajte. S tem prelivom premažite narezane rezine jajčevcev z vseh strani. Jajčevce nato razporedite po pekaču, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. Postavite v pečico in na 200° pecite 30 minut.
V vmesnem času v mešalniku zmiksajte paradižnik, nato pa na drobno razrežite rdečo in zeleno papriko, čebulo in česen. V naslednjem koraku v ponvi segretje malce olja in mu dodajte sesekljano papriko, čebulo in česen. Ko se čebula obarva v zlato barvo, ji dodajte mleto meso in ga neprestano mešajte, dokler ne postane rjave barve.
Nato mešanici dodajte predhodno zmiksane paradižnikovo pasto, mleto papriko, kumino, črni poper, sol in timijan. Na koncu prilijte kozarec vode. Vse skupaj pustite vreti 5 minut, nato pa odstavite z ognja, nadev je pripravljen.
Vmes bi morali biti jajčevci že pečeni, zato jih preverite in vzemite iz pečice ter obložite z nadevom. Nanj posujte grobo nariban sir in ponovno postavite v pekač na 200°, toda tokrat zgolj za 15 minut in jed je pripravljena. Po želji jo lahko okrasite s sesekljanim paradižnikom. Naj vam tekne!
Vir: glossy.espreso.co.rs
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del