Juha je v hladnih dneh vedno odlična izbira!
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g fileta lososa brez kože
- 150 g masla
- 1 por
- 750 ml ribje ali zelenjavne juhe
- 300 g krompirja
- 200 ml smetane za kuhanje
- lupinico 1 limone
- 4 rezine toasta
Priprava:
1 Lososa zrežite na kocke. V kozici segrejte maslo, na njem popražite obročke pora in nato prilijte juho. Dodajte kocke olupljenega krompirja, polovico lososa in vse skupaj zavrite. Na nizki temperaturi naj vre 30 minut.
2 Ko se krompir zmehča, juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte smetano in limonino lupinico. Solite in juho pustite vreti še naslednjih 5 minut.
3 Kruh zrežite na kocke in jih zlato popecite v teflonski ponvi. V namaščeni ponvi popecite ostanke lososa. Juho razporedite po skodelicah ter vanje dajte kose popečenega lososa, por in popečene kruhove kocke.