Nad rulado so navdušeni prav vsi!
Za 10 kosov potrebujete:
Za testo:
- 5 beljakov
- ščepec soli
- 250 g drobno mletega sladkorja
Za kremo:
- 250 g maskarponeja
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g kremnega likerja (Bailey's)
- 50 g jagod
- 50 g malin
Za okrasitev:
- 125 g malin
- 125 g borovnic
- 125 g jagod
- marjetice
Priprava:
1 Beljakom dodajte ščepec soli in sladkor ter jih stepite v trd sneg.
2 Pekač obložite s papirjem za peko, vanj vlijte testo in ga približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.
3 Medtem pripravite kremo. Gladko stepite maskarpone, sladkor in liker. Oplaknite jagode in maline ter jih zrežite na majhne koščke.
4 Pečeno testo naj se malo ohladi, nato ga premažite s kremo in potresite z jagodičjem. Testo zvijte v rulado, jo okrasite z jagodičjem in marjeticami ter postrezite.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"