Privoščimo si pošten kos torte...
Za približno 14 kosov potrebujete
Za podlago:
- 100 g sesekljanih lešnikov
- 100 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
- 70 g rahlo grenke kuverture
- 150 g mehkega masla
- sol
Za mandljevo kremo:
- 5 listov želatine
- 80 g mandljevih lističev
- 250 ml mleka
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- 50 g sladkorja
- 2 žlici amareto sirupa
- 500 ml smetane
- 1 kg jagod
- 1 žlico sladkorja v prahu
Priprava:
1 Sesekljane lešnike prepražite v suhi ponvi in jih ohladite. Piškote dobro zdrobite. Kuverturo sesekljajte in raztopite. Zmešajte jo z maslom, lešniki, piškotnimi drobtinami in ščepcem soli. Maso pritisnite ob dno modela za torto (premera 26 cm), obloženega s papirjem za peko, in za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Za kremo namočite želatino. Mandlje prepražite v suhi ponvi. 50 g mandljev in mleko zavrite, odstavite s štedilnika in pustite stati 30 minut. 180 do 220 ml mandljevega mleka precedite skozi cedilo in ga nalijte v kovinsko posodo. Dodajte jajci, rumenjaka, sladkor in sirup ter nad vročo vodno kopeljo stepajte 15 do 20 minut.
3 Želatino ožmite in jo raztopite v topli mandljevi kremi. Kremo postavite v hladilnik za 30 minut. Ko začne želatina delovati, vmešajte stepeno smetano in postavite v hladilnik še za 30 minut.
4 Pripravite jagode. Na lešnikovo podlago nanesite nekaj kreme in obložite z nekaj jagodami. Prekrijte s preostalo kremo in obložite s preostalimi jagodami. Torto postavite v hladilnik za 2 uri. Tortni obroč odstranite in torto okrasite z mandlji in sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 330 minut.
Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?