25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kremni piščančji paprikaš

Kremni piščančji paprikaš (foto: Profimedia) Profimedia
12. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ko zadiši iz kuhinje...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 piščanca
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 čebuli
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 1 žličko kumine
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 pimentovi zrni
  • 100 g pora
  • 1 rdečo papriko
  • 150 g kisle smetane
  • 100 ml mleka
  • 1 žlico moke
  • 3 vejice timijana

Priprava:

1 Piščanca očistite, ga operite in osušite. Zrežite ga na 4 kose in jih začinite s soljo in poprom. Olupljeni čebuli sesekljajte.

2 V večji kozici segrejte maslo in na njem z vseh strani popecite meso. Nato ga vzemite iz kozice. Na maščobi zlato popražite čebulo, jo potresite s sladko papriko in kumino ter dodajte lovor in piment. V kozico ponovno položite piščanca, prilijte vodo in jed dušite približno 50 minut.

3 Oplaknite por in ga zrežite na kolesca. Papriko po dolgem zrežite na četrtine, odstranite semena, stroke oplaknite in zrežite na kocke. Piščanca vzemite iz kozice. Kisli smetani primešajte mleko, dodajte moko in jo stepite. Nato mešanico vmešajte v omako, dodajte kolesca pora in kocke paprike. Omaka naj lahno vre približno 20 minut. Nato primešajte oplaknjen timijan in jo začinite s soljo in poprom. Če želite, omako pretlačite s paličnim mešalnikom.

4 Kose piščanca položite v kozico in vse skupaj segrejte. Postrezite s testeninami ali kruhovimi cmoki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri