Krepka novoletna juha

27. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krepka novoletna juha (foto: Profimedia)
Profimedia

Ni praznikov brez tople juhe...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 korenčka
  • 1 čebulo
  • 250 g zelene
  • 250 g piščančjih vratov
  • 400 g govedine (pleče)
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 1 žlico poprovih zrn
  • 5 pimentovih zrn
  • sol
  • 250 g rdeče pese
  • 4 stebla zelene
  • 3 stroke česna
  • 60 g gob (v slanici)
  • lističe peteršilja

Priprava:

1 V lonec vlijte 1,5 litra vode. Dodajte olupljeno korenje, polovico olupljene čebule, pol zelene, piščančje vratove in vse skupaj zavrite.

2 Govedino zrežite na kocke in jih popecite v naoljeni ponvi. Po 40 minutah kuhanja vzemite vratove iz tekočine, dodajte govedino, mezgo, začimbe in sol ter vse skupaj pustite vreti še 90 minut.

3 Nato dodajte preostalo sesekljano zelenjavo, rezine olupljenega česna in zelenjavo skuhajte do mehkega. Na koncu dodajte gobe in juho začinite s soljo. Okrasite jo s peteršiljem.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek