Obrok obogaten z vitamini...
Za 4 osebe potrebujete:
- 50 g masti
- 1 čebulo
- 400 g kislega zelja
- sladkor v prahu
- celo kumino
- sol
- 100 g prekajenega mesa
- 700 g krompirja
- 1 jajce
- 350 g moke
Za okrasitev:
- 1 čebulo
- moko
- olje za cvrenje
- 2 mladi čebuli
Priprava:
1 V kozici segrejte mast in na njej 3 minute pražite sesekljano čebulo. Nato dodajte kislo zelje, 200 ml vode, sladkor in kumino. Kozico pokrijte in zelje dušite približno 20 minut. Nato dodajte še malo soli in sladkorja.
2 Meso zrežite na kocke, jih stresite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 20 minut pecite pri 180 stopinjah.
3 PKrompir olupite in ga nastrgajte. Zavijte ga v kuhinjsko krpo in jo dobro ožemite. Krompirju nato primešajte sol, jajce in moko. Pripravljeno mešanico skozi cedilo z malo večjimi luknjicami potisnite v vrelo vodo. Ko priplavajo na površje, jih kuhajte še 30 sekund. Nato jih odcedite, oblijte s hladno vodo in ponovno odcedite.
4 Olupljeno čebulo zrežite na obročke in jih povaljajte v moki. Čebulne obročke zlato ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači. V ponvi zmešajte vlivance, kislo zelje in očiščeno sesekljano mlado čebulo. Primešate še prekajeno meso, jed postrezite na krožnikih in jo okrasite s čebulnimi obročki.