Kruh z bučkami in orehi

24. 8. 2012

Če vam je zmanjkalo idej, kako uporabiti bučke, vam predlagamo naslednji recept - pripravite kruh z bučkami in orehi.

Sestavine za približno 6 oseb:
  • 500 g moke (tip 1050)
  • 1 kocka kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 250 ml mlačne vode
  • 250 g bučk
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 2 žlički soli
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak (ali 3 žlice mleka)
Priprava:

Kvas presejte v skledo in na sredini naredite jamico. V jamico nadrobite kvas in ga zmešajte s sladkorjem in malo mlačne vode. Skledo pokrijte in počakajte približno 10 minut, da kvas vzhaja.

Med tem pripravite bučke, jih na grobo naribajte in dobro ožmite.

Moki dodajte preostalo vodo, sol, jajce in testo ter vse zgnetite v testo. V testo vgnetite bučke in 75 g orehov. Testo pokrijte in ga pustite vzhajati približno 45 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo premažite z rumen­jakom ali z mlekom in ga posujte s preostalimi orehi.

Postavite ga v pečico in pecite približno 40 minut.

Čas priprave: približno 2 uri.