Zdrava leča...
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g zelene leče
- 4 žlice olivnega olja
- 1 večjo limono
- 220 g čičerke (pločevinka)
- 1 rdečo čebulo
- 1 veliko rdečo papriko
- 1/2 šopka peteršilja
- 3 žlice kaper
- sol, sveže mleti barviti poper
- 4 manjše filete postrvi
- sončnično olje
- vodno krešo
Priprava:
1 Oplaknite lečo, jo stresite v hladno vodo in skuhajte do mehkega. Po kuhanju jo odcedite in stresite v skledo. Dodajte olivno olje in limonov sok. Pretresite in počakajte, da se ohladi.
2 Čičerko odcedite, jo oplaknite s hladno vodo in odcedite. Očistite čebulo in papriko in ju zrežite na paličice. Oplaknite peteršilj, ga otresite in sesekljajte skupaj s kaprami. Vse skupaj dodajte hladni leči in solato začinite s soljo in poprom.
3 Ribje filete začinite s soljo in poprom ter jih z obeh strani zlato ocvrite na olju. Nakapajte z limonovim sokom in postrezite z lečo. Jed na koncu okrasite z vodno krešo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?