Uf, čokolada in lešniki ...
Sestavine:
- 125 g celih lešnikov
- 75 g mletih orehov
- 135 g datljev
- 218 g fig
- 70 g arašidovega masla
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 1/2 žličke himalajske soli
- 115 g temne čokolade
- 1 žlica kokosovega olja
Priprava:
Lešnike najprej popražimo v pečici in odstranimo lupinico. Datlje in fige za 10 minut namočimo v vreli vodi. Vodo odlijemo in malce ohladimo. Datlje, fige, lešnike, mlete orehe, vaniljo, sol in arašidovo maslo damo v multipraktik in dobro premiksamo, da dobimo kompaktno zmes. Zmes položimo na peki papir, na katerega smo si predhodno začrtali kvadrat, velik približno 20 x 20 cm.
Zmes položimo na sredino in poskušamo oblikovati kvadrat. Položimo ga v zamrzovalnik za pol ure. Ko je dovolj čvrsta, vzamemo pravokoten pekač z visokimi robovi in zrežemo dva pravokotnika enake velikosti.
Model obložimo s peki papirjem in vanj položimo prvi pravokotnik. Medtem stopimo čokolado z žlico kokosovega olja. V model po prvem pravokotniku polijemo pol stopljene čokoladne mešanice in postavimo v hladilnik za toliko časa, da se čokolada ravno začne dobro strjevati. Na to plast položimo drug pravokotnik in spet prelijemo s čokolado. Okrasimo z nasekljanimi lešniki in spet model postavimo v hladilnik za dobro uro. Ko je zmes trdna, jo razrežemo na poljubno velike kocke.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?