Linška skutna pita z marelicami

4. 5. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Linška skutna pita z marelicami (foto: Profimedia)
Profimedia

Poizkusite slastno pito...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 400 g moke + moko za delovno površino
  • 100 g mletih mandljev
  • 30 ml mleka
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 3 jajca
  • 250 g hladnega masla + maslo za model
  • 130 g drobno mletega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 50 g marelične marmelade
  • 250 g pasirane skute
  • 1 jajce
  • 20 g moke
  • nastrgano lupinico ½ limone
  • 300 g marelic iz kompota

In še:

  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

1 Iz moke, mandljev, pecilnega praška, kock masla in obeh vrst sladkorja naredite drobljenec. Dodajte 2 jajci, mleko in sol in zamesite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 20 minut postavite v hladilnik.

2 Delovno površino potresite z moko in na njej dve tretjini testa okroglo razvaljajte. Testo položite v namaščen tortni model (28 cm premera) z odstranljivim dnom. Testo premažite z marmelado. Skuti primešajte sladkor in 1 jajce. Mešanico razporedite po marmeladi in jo obložite z rezinami marelic.

3 Preostalo testo razvaljajte v 5 mm debel pravokotnik, ga narežite na trakove in iz njih naredite mrežo. Testo premažite s stepenim jajcem in pito približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Počakajte, da se ohladi v modelu, nato odstranite obod in pito zrežite na trakove.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?