Poizkusite slastno pito...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 400 g moke + moko za delovno površino
- 100 g mletih mandljev
- 30 ml mleka
- 1 žličko pecilnega praška
- 3 jajca
- 250 g hladnega masla + maslo za model
- 130 g drobno mletega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
Za nadev:
- 50 g marelične marmelade
- 250 g pasirane skute
- 1 jajce
- 20 g moke
- nastrgano lupinico ½ limone
- 300 g marelic iz kompota
In še:
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
1 Iz moke, mandljev, pecilnega praška, kock masla in obeh vrst sladkorja naredite drobljenec. Dodajte 2 jajci, mleko in sol in zamesite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 20 minut postavite v hladilnik.
2 Delovno površino potresite z moko in na njej dve tretjini testa okroglo razvaljajte. Testo položite v namaščen tortni model (28 cm premera) z odstranljivim dnom. Testo premažite z marmelado. Skuti primešajte sladkor in 1 jajce. Mešanico razporedite po marmeladi in jo obložite z rezinami marelic.
3 Preostalo testo razvaljajte v 5 mm debel pravokotnik, ga narežite na trakove in iz njih naredite mrežo. Testo premažite s stepenim jajcem in pito približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Počakajte, da se ohladi v modelu, nato odstranite obod in pito zrežite na trakove.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?