Lososov filet v poprovi skorjici

22. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lososov filet v poprovi skorjici (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Za lepo postavo po praznikih

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 korenčka
  • 1 majhno bučko
  • po 1 rumeno in rdečo papriko
  • 1 majhen koromač
  • pol šopka drobnjaka
  • 4 žlice pisanih poprovih zrn
  • pol žličke gorčičnih semen
  • 4 lososove filete (po 150 g)
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol, poper
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici masla 
  • sladkor

Priprava

Očistite zelenjavo, jo tanko nastrgajte in zrežite na paličice. Drobnjak oplaknite in ga otresite do suhega. Polovico ga sesekljajte.

Poper in gorčico zdrobite v možnarju ali pa ju strite s širokim držalom noža na kuhinjski deski. Lososove filete oplaknite, jih dobro popivnajte, nakapajte z limoninim sokom in solite. Drugega za drugim povaljajte v mešanici začimb in te lahno pritisnite ob ribo.

V teflonski ponvi segrejte olje. Filete z vsake strani pecite 4 minute. V tem času v drugi ponvi segrejte maslo in na njem približno 5 minut med mešanjem dušite zelenjavne paličice. Začinite jih s soljo, poprom in sladkorjem ter primešajte še sesekljan drobnjak. Zelenjavo porazdelite po krožnikih in jo potresite z bilkami drobnjaka. Nanjo položite še lososov filet. Zraven tekne riž ali krompirjev pire.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek