Le kdo bi se jim lahko uprl ...
Za 12 kosov potrebujete:
- 60 g masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 50 ml mleka
- 50 g čokolade
- 160 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 žlici kakava
- maščobo in moko za model
- 12 kroglic Raffaelo
- 100 g čokoladne kuverture
- 50 g kokosove moke
Priprava:
1 Maslo penasto stepite s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in jajci. Dodajte mleko in ohlajeno stopljeno čokolado.
2 Dodajte mešanico moke, pecilnega praška in kakava ter zmešajte gladko testo.
3 Namastite vdolbinice modela za mafine in jih potresite z moko. Vsako napolnite s testom do ene tretjine višine in nato v vsako potisnite raffaelo. Prekrijte s preostalim testom.
4 Mafine 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa jih vzemite iz modla. Okrasite jih s stopljeno čokoladno kuverturo in kokosovo moko.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?