Okusne in slastne!
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 40 g masla
- 200 ml mleka
- 25 g kvasa
- 2 rumenjaka
- 4 žlice drobno mletega sladkorja
- 150 g pasirane skute
- 2 beljaka
- ščepec soli
- 100 g moke
- olje za cvrenje
Za omako:
- 5 breskev
- 1 žlico praška za vaniljev puding
- 2 žlici drobno mletega sladkorja
Priprava:
1 Maslo stopite. Malce segrejte mleko in vanj denite zdrobljen kvas. Nato vmešajte stopljeno maslo. Rumenjaka penasto stepite z 2 žlicama sladkorja in skuto. Dodajte sneg beljakov, sol in preostal sladkor.
2 Nato postopoma zmešajte masleno mešanico, skutno mešanico in sneg beljakov.
3 V ponvi segrejte olje, vanjo denite majhen kovinski modelček z vdolbinami ter po njih razporedite testo. Palačinke z obeh strani zlato zapecite.
4 Oplaknjene in izkoščičene breskve zrežite na majhne koščke. Primešajte prašek za puding in sladkor ter vse skupaj pustite lahno vreti 5 minut. Palačinke postrezite z dušenim sadjem.