Okusna makova sladica...
Za 12 kosov potrebujete:
- 250 ml smetane
- 200 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 3 rumenjake
- 100 g moke
- 150 g mletega maka
- 3 žlice mleka
- 3 beljake
- 100 g suhih sliv
- moko
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Smetano čvrsto stepite s polovico sladkorja in vaniljevega sladkorja. Nato primešajte rumenjake, presejano moko, mak in mleko.
2 Beljakom dodajte preostali sladkor in iz njih stepite trd sneg. Vmešajte ga v testo. Na koncu vmešajte kocke suhih sliv.
3 Testo prelijte v namaščen model za šarklje in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
4 Po peki naj se ohladi v modelu, nato pa ga previdno vzemite ven. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?