Mangova royal šarlota

29. 9. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mangova royal šarlota

Kot desert slovesnega menija.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 75 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 50 g moke
  • 25 g jedilnega škroba
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 150 g malinove marmelade
  • 12 listov želatine 
  • 2 zrela manga
  • 3 žlice limonovega soka
  • 500 g skute
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 200 g smetane
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Penasto stepite jajci, rumenjak, sladkor in vaniljev sladkor. Posebej zmešajte moko, škrob in pecilni prašek ter mešanico primešajte peni. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 10 minut.

Biskvit prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s kristalnim sladkorjem. Odstranite papir. Segrejte marmelado, jo premažite po biskvitu, ga zvijte in počakajte, da se ohladi.

Namočite želatino. Manga olupite ter ob kosti narežite na rezine. 200 g manga zrežite na kocke. Preostalo meso sadeža pretlačite z limonovim sokom. Ožemite želatino, jo stopite na nizki temperaturi in nato primešajte mangovemu pireju. Nato dodajte še skuto, sladkor v prahu in kocke manga. Mešanico ohladite. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, takoj ko ta začne želirati.

Ker je snemal ljudi, ki so blokirali N1 Srbija, so mu zlomili nos

Rulado zrežite na tanke rezine. Skledo (2 l) obložite s folijo za živila in nato še z rezinami rulade. Nanje nato porazdelite kremo in jo pokrijte s preostalimi rezinami biskvita. Šarloto za 6 ur postavite v hladilnik. Nato jo prevrnite na pladenj in odstranite folijo.

Čas priprave: 1 ura in 10 minut + hlajenje 6 ur.
Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja