Kot desert slovesnega menija.
Za 12 kosov potrebujete:
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 75 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 50 g moke
- 25 g jedilnega škroba
- 1 žličko pecilnega praška
- 150 g malinove marmelade
- 12 listov želatine
- 2 zrela manga
- 3 žlice limonovega soka
- 500 g skute
- 75 g sladkorja v prahu
- 200 g smetane
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Penasto stepite jajci, rumenjak, sladkor in vaniljev sladkor. Posebej zmešajte moko, škrob in pecilni prašek ter mešanico primešajte peni. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 10 minut.
Biskvit prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s kristalnim sladkorjem. Odstranite papir. Segrejte marmelado, jo premažite po biskvitu, ga zvijte in počakajte, da se ohladi.
Namočite želatino. Manga olupite ter ob kosti narežite na rezine. 200 g manga zrežite na kocke. Preostalo meso sadeža pretlačite z limonovim sokom. Ožemite želatino, jo stopite na nizki temperaturi in nato primešajte mangovemu pireju. Nato dodajte še skuto, sladkor v prahu in kocke manga. Mešanico ohladite. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, takoj ko ta začne želirati.
Rulado zrežite na tanke rezine. Skledo (2 l) obložite s folijo za živila in nato še z rezinami rulade. Nanje nato porazdelite kremo in jo pokrijte s preostalimi rezinami biskvita. Šarloto za 6 ur postavite v hladilnik. Nato jo prevrnite na pladenj in odstranite folijo.
Čas priprave: 1 ura in 10 minut + hlajenje 6 ur.
Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?