Mangova royal šarlota

29. 9. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Kot desert slovesnega menija.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 75 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 50 g moke
  • 25 g jedilnega škroba
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 150 g malinove marmelade
  • 12 listov želatine 
  • 2 zrela manga
  • 3 žlice limonovega soka
  • 500 g skute
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 200 g smetane
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Penasto stepite jajci, rumenjak, sladkor in vaniljev sladkor. Posebej zmešajte moko, škrob in pecilni prašek ter mešanico primešajte peni. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 10 minut.

Biskvit prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s kristalnim sladkorjem. Odstranite papir. Segrejte marmelado, jo premažite po biskvitu, ga zvijte in počakajte, da se ohladi.

Namočite želatino. Manga olupite ter ob kosti narežite na rezine. 200 g manga zrežite na kocke. Preostalo meso sadeža pretlačite z limonovim sokom. Ožemite želatino, jo stopite na nizki temperaturi in nato primešajte mangovemu pireju. Nato dodajte še skuto, sladkor v prahu in kocke manga. Mešanico ohladite. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, takoj ko ta začne želirati.

Rulado zrežite na tanke rezine. Skledo (2 l) obložite s folijo za živila in nato še z rezinami rulade. Nanje nato porazdelite kremo in jo pokrijte s preostalimi rezinami biskvita. Šarloto za 6 ur postavite v hladilnik. Nato jo prevrnite na pladenj in odstranite folijo.

Čas priprave: 1 ura in 10 minut + hlajenje 6 ur.
Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri