Marinirana svinjina v sendviču

24. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Marinirana svinjina v sendviču (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna malica s svinjino ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 žlico strte orientalske kumine
  • 1 žlico mletega črnega popra
  • 2 žlici morske soli
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlico sladkorja
  • 2 žlici dimljene sladke paprike
  • 1 žlico kisa
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 stroka česna
  • 500 g svinjine brez kože (pleče)
  • 500 ml goveje juhe
  • 300 g koščkov paradižnikov
  • 2 čebuli
  • 4 bagete
  • 150 g solate
  • 2 paradižnika
  • koriander

Priprava:

1 Zmešajte vse začimbe in jih vtrite v meso. Skledo pokrijte s folijo za živila in meso za 24 ur postavite v hladilnik.

2 Meso dajte v pekač s pokrovom, prilijte juho in dodajte koščke paradižnikov. Čebulo zrežite na večje koščke in jih primešajte mesu. Pekač pokrjte in meso 3 ure pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Meso vzemite iz omake in ga natrgajte na koščke. Omako prelijte v kozico in jo na nizki temperaturi pokuhajte do polovice. Bagete prerežite, jih obložite s solato, paradižniki, sesekljanim koriandrom in natrganim mesom. Na koncu prelijte z omako in postrezite.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol