Okusi Mehike na vašem krožniku!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žlici olja
- 2 čebuli
- 5 strokov česna
- 2 žlici mlete paprike
- 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 500 ml zelenjavne juhe
- 1 pikantno klobaso
- 200 g koruze (pločevinka)
- 400 g rdečega fižola (pločevinka)
- 1 čili
- sol, poper
- peteršilj ali koriander za okrasitev
Priprava:
1 V večji kozici na vročem olju popražite drobno sesekljano čebulo in rezine česna. Potresite z mleto papriko in vse skupaj malce popražite. Nato dodajte koščke paradižnikov, paradižnikovo mezgo in juho ter vse skupaj zavrite.
2 Juha naj na nizki temperaturi lahno vre 15 minut, nato ji dodajte kolesca klobase in jo pustite vreti še nekaj minut. Dodajte koruzo, fižol in sesekljan čili.
3 Juha naj vre še nekaj minut, nato pa jo začinite s soljo in poprom. Razporedite jo po krožnikih in jo okrasite s peteršiljem ali koriandrom. Zraven postrezite nachos.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?