Mehiška solata s fižolom in čilijem

8. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mehiška solata s fižolom in čilijem (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Lepo sočna s koruzo, fižolom in čilijem

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 žlico oljčnega olja
  • 300 g mletega mesa
  • sol, poper
  • mlet čili in sladko papriko
  • po 250 g koruze, rdečega fižola, šampinjonov (pločevinka)
  • 600 g kuhanega krompirja (olupljenega)
  • po 100 g gavde in ementalca (v kosu)
  • 100 g solatne kreme
  • 2 žlici kečapa s čilijem
  • 2 žlici sladko-pekoče čili omake

Priprava

V široki ponvi segrejte olje in na njem med mešanjem drobljivo popecite mleto meso. Začinite ga s soljo, poprom, mletim čilijem in papriko. Pustite, da se ohladi.

V večjem cedilu odcedite koruzo, fižol in šampinjone. Ohlajen krompir zrežite na rezine in jih denite v solatno skledo. Sir zrežite na kocke in ga skupaj s koruzo, fižolom in gobami primešajte krompirju.

Solatno kremo zmešajte s kečapom in čili omako. Mešanico primešajte solati. Na koncu dodajte še mleto meso. Solato začinite s soljo, poprom ter mletim čilijem in papriko. Solata naj pred serviranjem stoji približno 1 uro. Po želji jo okrasite z zelišči.

Čas priprave: približno 45 minut + mirovanje 1 ura.

Na osebo: približno 465 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"