Okusen mesni prigrizek iz pečice!
Sestavine (za 12 žepkov):
- 450 g mešanega mletega mesa
- 1 manjša čebula
- 3 stroke česna
- nekaj vejic luštreka
- 1/4 čajne žličke kajenskega popra
- 1/2 čajne žličke soli
- 4 liste polnozrnatega vlečenega testa
- 1 jajce
Priprava:
Mešanemu mletemu mesu v skledi dodamo na majhne kocke narezano čebulo, grobo zrezan luštrek in na lističe narezan česen. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter premešamo. Oblikujemo 12 'čevapov'. Liste sveže valjanega vlečenega testa po dolžini razrežemo na tri enake dele. Na začetek traku iz testa položimo 'čevap' in zavijemo v trikotnik. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene sestavine. Mesne žepke položimo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 185 °C, za 37 minut. Slastne mesne žepke lahko serviramo tako vroče kot hladne, poleg lahko ponudimo kislo smetano ali več različnih omak – tatarska, gorčična, sojina, salsa, nacho.
Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha (www.blazkuha.si), ki na podlagi izkušenj, domišljije in poskusov za štedilnikom predstavlja nove in osvežene recepte, deli pa tudi bližnjice in nasvete, zaradi katerih boste manj časa v kuhinji.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?