Nabodala z brstičnim ohrovtom

Nabodala z brstičnim ohrovtom (foto: Profimedia) Profimedia
3. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Nabodala imamo res radi!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g krompirja
  • sol
  • 2 čebuli
  • 100 g masla
  • 200 ml smetane
  • sveže mleti poper
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 300 g slanine (rezine)
  • 3 žlice olja

Priprava:

1 Olupljen krompir zrežite na majhne koščke, jih dajte v hladno slano vodo in skuhajte do mehkega. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in nato vse skupaj pretlačite. Začinite s soljo in poprom. Pire postavite na toplo.

2 Brstični ohrovt očistite in oplaknite ter ga 2 do 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato ga odcedite in ohladite v hladni vodi. Ponovno odcedite.

3 Na nabodala izmenjaje nataknite brstični ohrovt in rezine slanine. Začinite s soljo in poprom in nabodala popecite v teflonski ponvi. Postrezite s krompirjem.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri