Napitek za hujšanje, ki ga pijete vsako jutro, da izgubite maščobo po 50. letu

Napitek za hujšanje, ki ga pijete vsako jutro, da izgubite maščobo po 50. letu (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2022

Od obogatitve črevesja do razstrupljanja jeter, predstavljamo vam vse, kar morate vedeti ...

Če želite trajno ohraniti linijo ali če želite še učinkoviteje izgubiti težo, se lahko zanesete na "čudežne" napitke, ki so lahko ključ do vaše vitke postave.

Napitki s številnimi prednostmi, koncentrirani v naravnih sestavinah, ki so znani po svojih koristnih učinkih na postavo, so vedno bolj priljubljeni in zaželeni. Obožuje jih tudi model Elle MacPherson iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, za katere pravi, da so njena prva izbira, saj prebudijo in poživijo njen metabolizem.

Elle Macpherson si je vzdevek "The Body" prislužila z razlogom: njena postava je z eno besedo čudovita. Pri svojih 58-ih letih je videti bolj napeta, izklesana in zapeljiva kot večina dvajsetletnic. Ko je manekenka objavila svojo fotografijo v bikiniju, na kateri drži nekakšen zeleni napitek, je takoj pritegnila našo pozornost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

Manekenka namreč vsak dan začne z enostavno pripravljenim antioksidativnim in protivnetnim razstrupljevalnim napitkom. Gre preprosto za velik kozarec vroče vode, v katerega doda ingver, meto, kanček kajenskega popra ter občasno zeleni prah, ki je del njene nove kolekcije prehranskih dodatkov.

Je to lahko skrivnost njene zavidljive postave?

Nekaterim se zdi pot do boljšega počutja nedosegljiva in misel na bolj zdrav življenjski slog nemogoča. Ko torej Elle Macpherson, ki prisega na alkalni način življenja, obljublja čudovit videz in vitko postavo, s pomočjo enega samega napitka, ji seveda prisluhnemo.

Sodobno življenje, hrana na poti in stresno okolje - vse to sčasoma vpliva na naše telo, na videz ter na naše zdravje. Pojavijo se zdravstvene težave, naše telo pa nato potrebuje bolj zdravo ravnovesje, saj je dobro zdravje povezano z nižjo alkalnostjo tkiv.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Elle se je naučila uravnotežiti raven pH svojega telesa in sprejela alkalni način življenja, njena raven energije in posledično življenje pa se je v trenutku spremenilo na bolje.

S tem pa se je začela njena zgodba, uvedla je svoj priljubljeni jutranji napitek, ustanovila celo svoje podjetje Welleco in zgodbo nadaljevala tako dolgo, da je nastal njen SUPER ELIXIR.

Supermanekenka seveda ni želela dobrih stvari in idej zadržati zgolj zase, zato se je odločila, da bo mešanico vitaminov, kitajskih zelišč, encimov, superzelenjave ter pre- in probiotikov - ki jo je mogoče zmešati z vodo, sokom ali posipati po solati - ponudila vsem, ki imajo kreditno kartico in dostop do interneta.

Čeprav supermanekenka strastno govori o tem, kako je ta različica eliksirja v zadnjem letu izboljšala njeno zdravje, njene fotografije povedo vse - pri 58 letih je še vedno v odlični formi. "Gre za dobro počutje. Dobro počutje, hranjenje in zdravje so zame nova lepota. To je tisto, kar s starostjo cenim, in to sem želela deliti z drugimi ženskami," pravi supermanekenka.

In kako svoje jutro začne ta znana supermanekenka?

Čeprav smo že veliko govorili o klasičnem triku pitja tople vode z limono na prazen želodec in potrdili, da nikakor ne obljublja čudežev, številni strokovnjaki vseeno potrjujejo, da lahko do neke mere pomaga zmanjšati vnetja v telesu, če ga spremljajo zdrava prehrana in druge zdrave življenjske navade.

Elle svojemu napitku doda mešanico sestavin, vključno z bolj protivnetnimi sestavinami. Tako ustvarjalka lastne linije prehranskih dopolnil pravi, da dan najraje začne in "prebudi svoj metabolizem" z velikim kozarcem vroče vode, ki ji doda sestavine, ki jih navajamo zgoraj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

Elle MacPherson celo predlaga, da pripravljeno mešanico pustite v termovki na nočni omarici in jo spijte takoj, ko vstanete.

Makeneka svoje jutro začne z vadbo in meditacijo, da se umiri in pravilno naravna za nov dan. V blogu za svoje podjetje za prehranska dopolnila je dejala, da je od nekdaj verjela, da "ko si dobro v sebi, se to pokaže tudi zunaj", kar se je naučila po tem, ko je v preteklih letih preizkusila nešteto terapij in izdelkov.

Kakšne so prednosti napitka za hujšanje Elle MacPherson?

To je napitek, ki ga je najbolje zaužiti na prazen želodec in ki, kot potrjujejo številni strokovnjaki za prehrano, pomaga proti napihnjenosti, uravnava prebavni sistem in zmanjšuje nastajanje plinov, zlasti v obdobju menopavze.

Prav tako je odličen zaveznik za odstranjevanje največjega števila toksinov, zmanjševanje lakote in s tem neizogibno izgubo telesne teže. Ingver, meta in kajenski poper imajo namreč močne protivnetne in antioksidativne lastnosti. 

Kajenski poper vsebuje kapsaicin, močno protivnetno sredstvo, ki lahko pomaga lajšati bolečine v mišicah in sklepih. Prav tako pomaga izboljšati osnovno presnovo, saj sili telo, da uporabi svoje zaloge maščob in sladkorjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Dodana vrednost te mešanice je tudi ta, da ingver in meta vsebujeta veliko vitamina C, močnega antioksidanta, ki pomaga krepiti imunski sistem, pojasnjujejo strokovnjaki.

Napitek se zlahka vključi v vaš vsakdan, ne glede na to, kako naporno in hektično je vaše življenje. Zato je čas, da pomahate v slovo sintetičnim tabletam ali stradanju ter sprejmete ta vsakodnevni obred za enosmerno pot do splošnega dobrega počutja in optimalne vitalnosti. Navsezadnje lepota prihaja od znotraj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Vir: Elle.si
Fotografije: Profimedia