PARADIŽNIKOVA OMAKA
Kupljene omake, zlasti paradižnikove, vsebujejo veliko sladkorja in soli, tako proizvajalci nadzorujejo kislost. Na srečo je priprava domače omake zelo preprosta.
Skrivnost popolne omake? Dolgo, vendar počasno kuhanje, ki omogoči, da se vsa zelišča in dišave prepojijo in se naravna kislost paradižnika ublaži (morda boste morali dodati le majhen ščep sladkorja).
Paradižnikovo omako se lahko tudi zamrzne, tako boste imel i vedno pri roki domačo omako.
Preizkusite legendarno paradižnikovo omako velike strokovnjakinje za italijansko kuhinjo Marcelle Hazan: https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/preizkusite-legendarno-paradiznikovo-omako-velike-strokovnjakinje-za-italijansko-kuhinjo-marcelle-hazan/
ALI PREVERITE
ZAKAJ bi morali paradižnikovi omaki vedno dodati cimet: https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/zato-bi-morali-paradiznikovi-omaki-vedno-dodati-cimet/