Nimate kvasa? 2 trika, kako spečete slasten kruh tudi brez tega

29. 3. 2020

Če v teh dneh zaman iščete kvas, brez skrbi. Tudi brez kvasa iz trgovine lahko spečete slasten kruh, pripravite fantastično testo za pico, palačinke in še kaj. Vsaj eno od teh glavnih sestavin, ki lahko nadomesti kvas, pa imate zagotovo v kuhinjski omarici.

Slika 1/2

TESTO V 5 MINUTAH

To testo boste imeli za peko pripravljeno v petih minutah, saj ni treba čakati, da vzhaja. Skupaj s časom za peko, pa bo sveža dišeča štruca mizi v 40 minutah.

Sestavine:

· 500 g pirine moke (lahko uporabite tudi pšenično)
· zavitek pecilnega praška (približno 2 čajni žlički)
· 2 čajni žlički soli (oz. po okusu)
· 130 g navadnega jogurta
· 200 ml mineralne vode
· 2 žlici repičnega olja (lahko sončnično)
· pol žlice kisa
· 100 g mešanih semen

Priprava:

Moko presejte v večjo posodo in dodajte preostale suhe sestavine.

Nato dodajte še jogurt, vodo, olje in kis ter testo dobro pregnetite z rokami.

Pripravite pravokoten pekač (za štruce): na dno potresite polovico semen, v pekač položite testo, ga rahlo premažite z vodo in po vrhu potresite še preostanek semen ter z nožem zarežite po sredini (ne pregloboko).

Pecite pri 200 stopinj Celzijah približno 35 minut.

· Kako veste, ali je štruca pečena? Vzemite jo iz pekača in po njej potrkajte. Če zveni votlo, je kruh pečen.

Vir: www.kikiskitchen.de (www.youtube.com/watch?v=j_oyy5vlKjU)

Z NASLEDNJIM RECEPTOM PA BOSTE LAHKO NAPEKLI ŠE IN ŠE ...

Alexandra Kikot | Unsplash