Novinarka obiskala najslabše ocenjeno ljubljansko gostilno. Preverite njeno izkušnjo!

Novinarka obiskala najslabše ocenjeno ljubljansko gostilno. Preverite njeno izkušnjo! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2022

Novinarka je poiskala gostilno, ki je na spletu najslabše ocenjena in jo obiskala, da bi ugotovila, če so ocene upravičene.

Ježica se ponaša z edinim avtokampom v Ljubljani. Gre za turistični kamp ter resort za avtodomarje, ki svojim obiskovalcem poleg idilične lokacije v bližini reke Save ponuja tudi bazen za poletno osvežitev.

V bližini resorta se nahaja tudi gostilna Štern, ki pa, sodeč po ocenah na Tripadvisorju, ni kaj preveč obetavna.

Najslabše ocenjena gostilna v Ljubljani

Gostilna Štern trenutno na Tripadvisorju zaseda 545. mesto med 545 ocenjenimi ljubljanskimi restavracij.

Od 13 ocen, ki so jih prejeli od obiskovalcev, jih je bilo:

  • pet označenih kot povprečno,
  • tri kot nezadostno oziroma slabo ter
  • pet kot grozno.
Novinarka obiskala gostilno in ocenila, če kritike držijo

Novinarka portala Metropolitan se je odločila, da gostilno vseeno obišče ter se na lastne oči (in brbončice) prepriča, če so slabe ocene opravičene.

"Gostilna je urejena kot morska taverna," opisuje novinarka in ob tem dodaja, da tudi na jedilnem listu prevladuje morska hrana. Vmes pa je opazila tudi "balkanske specialitete", kot so denimo čevapčiči, na jedilnem listu pa so se znašli tudi mehiški taquittosi. Od sladic je na voljo samo prekmurska gibanica.

Presenečenje ob postrežbi

Med drugim je na Tripadviserju opaziti tudi kritiko postrežbe. Obiskovalci med drugim pišejo tudi o neprijaznem in arogantnem osebju, vendar novinarka poroča o drugačni izkušnji.

Med naročanjem lignjev na žaru je bila pozitivno presenečena, ko jo je postregla izjemno prijazna natakarica. "To, da ocene glede postrežbe ne držijo, mi je zaenkrat v veliko olajšanje," priznava.

Kaj pa hrana?

Približno dvajset minut po naročilu se pri mizi pojavi druga natakarica, ki v rokah drži velikansko porcijo lignjev. "Priznam, da v življenju še nisem videla večjih lignjev," pravi novinarka, kljub temu, da je sicer velika ljubiteljica morske hrane in je nekaj let celo živela v Grčiji, kjer je preizkušala številne morske specialitete.

Po začetnem šoku se le odloči, da hrano preizkusi. Najprej se loti krompirja in blitvo. "Oboje je hladno, neslano. Precej nenavadno se mi zdi, da so ob blitvi postregli pečen in ne kuhanega krompirja, kot sem bila do zdaj vajena. Ker je vse bolj brez okusa, ne morem dokončno zaključiti, ali gre za blitvo ali odmrznjeno špinačo (čeprav se vedno bolj nagibam k slednjemu)."

Končno pa napoči čas za preizkušanje lignjev. Svojo izkušnjo je opisala tako: "Roka zadrhti, prijem vilice in noža je okrepljen, zveni kot rezanje v trdo, debelo kožo. Gumijasta tekstura je precej surova in skoraj brez okusa, nekateri lignji so v notranjosti že tudi nekoliko "osiveli". Hitro mi je jasno, da je "mediteranski večer" z okusom po olivnem olju in slastnih, na žaru popečenih lignjih, splaval po vodi."

Bodo novi lastniki oprali ime gostilne?

Za porcijo lignjev z blitvo in krompirjem je novinarka odštela 14 €. Medtem, ko je plačevala račun, pa je povprašala tudi o lastnikih oziroma najemnikih gostišča. V pogovoru je izvedela, da so se ti zamenjali ravno pred približno mesecem dni.

Morda pa bodo ravno novi lastniki dvignili nivo gostilne in prispevali k boljšim ocenam...

Preberite celotno zgodbo na metropolitan.si