Mastno je slastno, naj bo tudi zdravo!
Sestavine:
Rjava plast:
- rdeča koničasta paprika (1 večja na osebo)
- tofu (25 g na osebo)
- kuhana čičerika (žlica na osebo)
- špinača
- ovsena smetana (lahko jo zamenjate s sojino ali sojinim jogurtom ali celo izpustite in maso dodelate z vodo)
- čebula
- česen
- poper
- sol
- drobnjak
- peteršilj
- rastlinski napitek ali voda
- polnovredna moka
- koruzni škrob
- kurkuma
- drobtine
- olje za cvrtje
Priprava:
Koničasto papriko namočimo za eno uro v vodi s sodo bikarbono, nato jo zgoraj prerežemo in znotraj očistimo. Pečemo jo v pokriti ponvi, lahko v pečici, da se lepo zapeče, malce jo ohladim in olupimo. Narežemo čebulo na male koščke, jo prepražimo na olju, dodamo nadrobljen tofu, nadrobljeno čičeriko, na male trakce narezano špinačo, solimo, popramo in zalijemo z nekaj žlicami vode, da se duši 5 minut in se lepo prepraži.
Masi na koncu dodamo še peteršilj, česen in ovseno kremo (smetano). Olupljene paprike previdno napolnimo, povaljamo v moki, nato v zmesi koruznega škroba, kurkume in vode (za paniranje brez jajca, ki ji lahko dodate še sol in začimbe) in na koncu v drobtinah, v katere lahko dodamo malce sezamovih semen. Ocvremo v olju ali spečemo v pečici. Poleg se poda krompirjeva ali mešana solata.
Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.