Ocvrta polnjena rdeča paprika

7. 3. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ocvrta polnjena rdeča paprika (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Mastno je slastno, naj bo tudi zdravo!

Sestavine:

Rjava plast:

  • rdeča koničasta paprika (1 večja na osebo)
  • tofu (25 g na osebo)
  • kuhana čičerika (žlica na osebo)
  • špinača
  • ovsena smetana (lahko jo zamenjate s sojino ali sojinim jogurtom ali celo izpustite in maso dodelate z vodo)
  • čebula
  • česen
  • poper
  • sol
  • drobnjak
  • peteršilj
  • rastlinski napitek ali voda
  • polnovredna moka
  • koruzni škrob
  • kurkuma
  • drobtine
  • olje za cvrtje

Priprava:

Koničasto papriko namočimo za eno uro v vodi s sodo bikarbono, nato jo zgoraj prerežemo in znotraj očistimo. Pečemo jo v pokriti ponvi, lahko v pečici, da se lepo zapeče, malce jo ohladim in olupimo. Narežemo čebulo na male koščke, jo prepražimo na olju, dodamo nadrobljen tofu, nadrobljeno čičeriko, na male trakce narezano špinačo, solimo, popramo in zalijemo z nekaj žlicami vode, da se duši 5 minut in se lepo prepraži.

Masi na koncu dodamo še peteršilj, česen in ovseno kremo (smetano). Olupljene paprike previdno napolnimo, povaljamo v moki, nato v zmesi koruznega škroba, kurkume in vode (za paniranje brez jajca, ki ji lahko dodate še sol in začimbe) in na koncu v drobtinah, v katere lahko dodamo malce sezamovih semen. Ocvremo v olju ali spečemo v pečici. Poleg se poda krompirjeva ali mešana solata.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"