Ocvrta polnjena rdeča paprika

Ocvrta polnjena rdeča paprika (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
7. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Mastno je slastno, naj bo tudi zdravo!

Sestavine:

Rjava plast:

  • rdeča koničasta paprika (1 večja na osebo)
  • tofu (25 g na osebo)
  • kuhana čičerika (žlica na osebo)
  • špinača
  • ovsena smetana (lahko jo zamenjate s sojino ali sojinim jogurtom ali celo izpustite in maso dodelate z vodo)
  • čebula
  • česen
  • poper
  • sol
  • drobnjak
  • peteršilj
  • rastlinski napitek ali voda
  • polnovredna moka
  • koruzni škrob
  • kurkuma
  • drobtine
  • olje za cvrtje

Priprava:

Koničasto papriko namočimo za eno uro v vodi s sodo bikarbono, nato jo zgoraj prerežemo in znotraj očistimo. Pečemo jo v pokriti ponvi, lahko v pečici, da se lepo zapeče, malce jo ohladim in olupimo. Narežemo čebulo na male koščke, jo prepražimo na olju, dodamo nadrobljen tofu, nadrobljeno čičeriko, na male trakce narezano špinačo, solimo, popramo in zalijemo z nekaj žlicami vode, da se duši 5 minut in se lepo prepraži.

Masi na koncu dodamo še peteršilj, česen in ovseno kremo (smetano). Olupljene paprike previdno napolnimo, povaljamo v moki, nato v zmesi koruznega škroba, kurkume in vode (za paniranje brez jajca, ki ji lahko dodate še sol in začimbe) in na koncu v drobtinah, v katere lahko dodamo malce sezamovih semen. Ocvremo v olju ali spečemo v pečici. Poleg se poda krompirjeva ali mešana solata.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri