Odličen in preprost recept za jagodno marmelado

Odličen in preprost recept za jagodno marmelado (foto: fotolia) fotolia
23. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ta osnovni recept za jagodno marmelado uspe vsakomur, tudi najbolj neizkušenim kuharjem.

Čiščenje sadežev

Operite 1 kg zrelih (neoporečnih) jagod, jih očistite in zrežite na rezine. Če želite marmelado brez koščkov, sadeže pretlačite s paličnim mešalnikom. Po želji dodajte malce limonovega soka.

Sladkanje

Za klasično marmelado zmešajte sadje in želirni sladkor v razmerju 1 : 1 (v tem primeru 1 kg sladkorja). Za bolj aromatično (s krajšo dobo obstojnosti) različico uporabite razmerje 2 : 1 ali pa tudi 3 : 1.

Kuhanje

Vse skupaj zavrite na močni temperaturi in ob stalnem mešanju pustite prekipevajoče vreti približno 3 minute. Na hladen krožnik kanite žličko marmelade in preverite, kako gosta je.

Polnjenje

Če je premalo gosta, dodajte še malce limonovega soka in marmelado kuhajte še 2 minuti. Nato jo do roba napolnite v kozarčke za vlaganje z navojem, jih zaprite in jih za približno 10 minut obrnite na pokrovček.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri