Okusna zelenjava z žara

23. 7. 2009 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Okusna zelenjava z žara

Prileže se k mesu in ribam.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 4 stroke česna
  • po 1 rdečo in rumeno papriko
  • 1 srednje veliko bučko
  • 1 majhen jajčevec
  • po 2 vejici rožmarina in timijana
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici zeliščnega kisa,
  • sol
  • poper

Priprava

Čebulo olupite in narežite na kolute. Česen olupite in narežite na polovice ali rezine. Pripravite zelenjavo. Papriko narežite na krhlje, bučko in jajčevec pa z nožkom za lupljenje na tanke rezine. Zelišča oplaknite in osušite.

Oljčno olje, zeliščni kis, sol in poper zmešajte v plitvi skodelici in dodajte zelišča. Zelenjavo zmešajte z marinado in pokrito marinirajte približno 1 uro.

Zelenjavo odcedite in naložite v aluminijasto posodice za žar. Na vročem žaru jo pecite 8 do 10 minut in jo vmes večkrat premešajte. Zelenjavo začinite s soljo in poprom ter po želji okrasite z zelišči. Marinado, ki ostane, uporabite za meso ali solatni preliv.

Čas priprave približno 85 minut.

Na osebo približno 100 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije