Omleta s češnjevimi paradižniki in perutnino

2. 8. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Omleta s češnjevimi paradižniki in perutnino (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Odlična brezglutenska izbira za zajtrk ali malico

Za 1 osebo potrebujete

  • 2 jajci
  • 1 žlico hladne vode ali smetane za kuhanje
  • 1 ščepec morske soli
  • 1 ščepec sveže mletega popra
  • 1/2 žlice masla ghee
  • svežo baziliko

Za nadev:

  • 1 žlico stopljenega masla
  • 100 g češnjevih paradižnikov (podolgovatih)
  • 2 žlici bazilikovega pesta
  • 100 g pečene ali kuhane perutnine

Priprava

Meso zrežite na koščke. V ponvi stopite pol žlice masla in na njem dobro popecite meso. Primešajte še pesto.

V globoki ponvi razpustite še malo masla. Paradižnike operite, jih prepolovite in jih segrejte v ponvi. Med tem jo večkrat potresite.

Jajci zmešajte z vodo, soljo in poprom. V manjši ponvi razpustite ghee in nanj vlijte jajčno maso. Omleto najprej popecite z ene strani in jo obložite s paradižniki in mesom s pesto. Omleto nato prepognite in jo še malo popecite. Dajte jo na krožnik, jo potresite z lističi bazilike in poprom.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?