Odlična brezglutenska izbira za zajtrk ali malico
Za 1 osebo potrebujete
- 2 jajci
- 1 žlico hladne vode ali smetane za kuhanje
- 1 ščepec morske soli
- 1 ščepec sveže mletega popra
- 1/2 žlice masla ghee
- svežo baziliko
Za nadev:
- 1 žlico stopljenega masla
- 100 g češnjevih paradižnikov (podolgovatih)
- 2 žlici bazilikovega pesta
- 100 g pečene ali kuhane perutnine
Priprava
Meso zrežite na koščke. V ponvi stopite pol žlice masla in na njem dobro popecite meso. Primešajte še pesto.
V globoki ponvi razpustite še malo masla. Paradižnike operite, jih prepolovite in jih segrejte v ponvi. Med tem jo večkrat potresite.
Jajci zmešajte z vodo, soljo in poprom. V manjši ponvi razpustite ghee in nanj vlijte jajčno maso. Omleto najprej popecite z ene strani in jo obložite s paradižniki in mesom s pesto. Omleto nato prepognite in jo še malo popecite. Dajte jo na krožnik, jo potresite z lističi bazilike in poprom.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 6 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?