Namesto obilne sadne kupe, si raje privoščite ledeno hladen milkšejk, goste pa pričakajte z iskrivo sadno bovlo.
Okusni napitki so hitro pripravljeni in omogočajo neskončne kombinacije z najljubšimi sestavinami.
Breskov milkšejk
Za približno 2 kozarca:
Olupite 1 breskev in jo zrežite na koščke. V električnem mešalniku jih zmeljite skupaj s 100 ml hladnega ekspresa (ali precejene turške kave), 400 ml mleka in 4 žlicami amareta (neobvezno). Milkšejk prelijte v kozarca in ga okrasite z rezinami breskve in lističi mete.
Pisana sadna bovla
Za približno 6 kozarcev:
1 kg mešanega sadja (na primer jabolka, hruške, melone, breskve, grozdje) očistite in na drobno narežite. 1 biolimeto narežite na tanke rezine.
V skledi za bovlo zmešajte sadje, limetine rezine in 2 l jabolčnega soka. Vse skupaj postavite v hladilnik za najmanj 2 uri. Tik pred serviranjem prilijte 1 steklenico penečega vina ali mineralne vode ter bovlo okrasite z vejicami sveže melise.
Jagodna bovla
Za približno 8 kozarcev:
Pripravite 500 g jagod in jih zrežite na četrtine. Oplaknite 3 vejice melise in lističe narežite na trakove. Jagode zmešajte z meliso, 2 žlicama sladkorja in 100 ml amareta. Mešanico pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 2 uri.
Tik pred serviranjem prilijte 1 l mineralne vode. Napitek prelijte v kozarce in jih okrasite z lističi melise ter rezinami limone.
Breskovo-marelična bovla
Za približno 8 kozarcev:
- 500 g breskev (svežih ali iz kompota)
- 250 g marelic (svežih ali iz kompota)
- 750 ml vode
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 150 ml pomarančnega soka
- 125 ml limoninega soka
- 500 ml marakujinega soka
- 1 steklenica penečega vina ali mineralne vode
- sladilo (po potrebi in po okusu)
Priprava:
Očistite 500 g breskev in 250 g marelic ter jih zrežite na majhne kocke (lahko uporabite tudi sadje iz kompota). Segrejte 750 ml vode in v njej raztopite 150 g sladkorja in 1 zavitek vanilijevega sladkorja. Dodajte narezano sadje in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure. Sadje s tekočino prelijte v skledo za bovlo in prilijte po 150 ml pomarančnega, 125 ml limoninega in 500 ml marakujinega soka. Bovlo shranite v hladilniku, tik pred serviranjem pa prilijte še 1 steklenico penečega vina ali mineralne vode.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem