Palačinke so okusna izbira!
Za 4 osebe potrebujete:
Za palačinke:
- 2 jajci
- 250 ml mleka
- ščepec soli
- 100 g moke
- olje
Za nadev:
- 2 mladi čebuli
- olje
- sol
- 300 g fileja piščančjih prsi
- 1 čili
- sveže mleti poper
- kečap
Priprava:
1 Jajci stepite z mlekom in ščepcem soli, primešajte moko in testo pustite stati 10 minut.
2 Teflonsko ponev lahno naoljite in jo segrejte. Iz testa specite tanke palačinke in jih postavite na toplo.
3 Na olju popražite drobno sesekljano mlado čebulo, dodajte soljene piščančje trakove in sesekljan čili in vse skupaj lahno popecite. Če želite, začinite s soljo in poprom.
4 Palačinke premažite s kečapom, po njih razporedite meso, potresite s preostalo drobno sesekljano mlado čebulo in palačinke prepognite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem