Paradižnikova juha s pikantnimi palčkami

23. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Paradižnikova juha s pikantnimi palčkami

Pa dober tek!

Za 4 osebe potrebujete

• 250 g zamrznjenega listnatega testa

• 1 rumenjak

• 3 žlice naribanega ementalca

• 1 žličko sladke paprike v prahu

• sol

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

• 100 g gomoljne zelene

• 1 korenček

• 2 žlici olivnega olja

• 1 žlico paradižnikove mezge

• približno 500 ml juhe

• 800 g paradižnika

• sladkor

• škrob

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Odtaljeno testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Rumenjak razžvrkljajte z 2 žlicama vode in z njim premažite testo. Testo posujte s sirom, papriko v prahu in soljo. Prepognite ga na pol in ga na rahlo razvaljajte. Ponovno ga premažite z rumenjakom in nato zrežite na trakove. Trakove spiralasto zvijte in jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pecite od 15 do 20 minut.

Čebulo, česen, zeleno in korenje na drobno narežite ter na vročem olju pražite od 2 do 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in juho ter zavrite. Pripravite paradižnike, jih narežite na koščke in primešajte juhi. Juho kuhajte 30 minut.

Juho zmeljite s paličnim mešalnikom in pretlačite skozi cedilo. Ponovno jo zavrite in začinite s soljo in sladkorjem. Juho po potrebi zgostite s škrobom ali razredčite z  malo juhe ali vode. Juho postrezite s palčkami.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"