25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Paradižnikova juha s polnjenimi testeninami

Paradižnikova juha s polnjenimi testeninami (foto: Profimedia) Profimedia
3. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Jed boste pripravili večkrat...

Za 4 osebe potrebujete:

Za testenine:

  • 200 g moke
  • 3 jajca
  • ½ žličke kurkume
  • 2 pesti špinačnih listov
  • 200 g rikote
  • sol

Za juho:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebulo
  • 4 majhne korenčke
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 200 g zamrznjenega graha
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 20 listov bazilike
  • parmezan

Priprava:

1 V skledi zmešajte presejano moko z jajci, dodajte kurkumo in zamesite trdno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga pustite počivati ​​približno 15 minut.



2 V ponvi prepražite drobno sesekljano špinačo. Pustite, da se ohladi, nato primešajte rikoto in mešanico začinite s soljo.



3 Testo tanko razvaljajte, izrežite kvadrate (približno 7 x 7 cm) in na vsakega dajte žlico nadeva. Zatisnite nasprotne vogalčke testa, jih stisnite in rahlo zasukajte.



4 V velikem loncu segrejte olje, na njem popražite drobno sesekljano čebulo, sesekljano korenje in prilijte juho.



5 Dodajte paradižnik, juho pustite vreti približno 1 minuto, nato dodajte grah in juho začinite s soljo in poprom.



6 Na koncu dodajte lističe bazilike in testenine. Kuhajte jih približno 4 minute, dokler ne priplavajo na površje. Juho postrezite s parmezanovimi ostružki in s svežim kruhom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri