Čudovita mešanica sort in barv.
Za 4 osebe potrebujete
Za testo
- 200 g moke
- 1 ščepec soli
- 140 g masla
Za oblogo
- 150 g rikote
- 1 jajce
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol, poper
- limonin sok
- 2 rumena paradižnika sorte volovsko srce
- 1 rdeč paradižnik volovsko srce
- 2 pelata
- 8 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici timijanovih lističev
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
Sestavinam za testo primešajte 3 žlice hladne vode, zgnetite testo, ga oblikujte v kroglo ter ga zavijte v prozorno folijo. Nato ga za približno 30 minut postavite v hladilnik.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Rikoti primešajte jajce in parmezan ter jo pikantno začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Paradižnike operite in jih prepolovite oziroma jih zrežite na debelejše rezine.
Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite namaščen model za pite (10 x 30 cm). Naredite rob. Testo premažite z rikotino zmesjo, jo obložite s paradižniki in še enkrat začinite. Potresite s timijanom, nakapajte z oljčnim oljem in pito pecite približno 25 minut. Po koncu peke jo vzemite iz pečice in jo po želji okrasite še z rukolo.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 39 g.