Recept za okusno pito...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 250 g moke
- 125 g masla
- 90 g maka
- 4 žlice hladne vode
- 1 žlico trsnega sladkorja
- mleti poper, sol
- moko
- baziliko za okrasitev
Za nadev:
- 3 žlice olivnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroke česna
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 140 g pasiranega paradižnika
- 2 žlici sesekljane bazilike
- 1 žličko sladkorja
- sveže mleti poper, sol
- 125 g nastrgane mocarele
- 90 g izkoščičenih črnih oliv
Priprava:
1 Najprej pripravite testo. Iz moke, koščkov masla, maka, sladkorja, soli in popra pripravite mrvice. Dodajte vodo in testo v kuhinjskem robotu zgnetite v kroglo. Testo pregnetite še z rokami in ga na pomokani delovni površini razvaljajte v krog, s premerom 30 cm. Položite ga v model, obložen s papirjem za peko, in oblikujte robove. Testo na več mestih prebodite z vilicami in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 V tem času pripravite nadev. V ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano čebulo in česen. Dodajte paradižnike, pasirane paradižnike, baziliko in sladkor ter omako začinite s soljo in poprom. Lahno naj vre 5 do 7 minut, da se lepo zgosti. Nato naj se malce ohladi.
3 Model postavite v pečico, segreto na 220 stopinj, in testo pecite 15 minut. Nato po njem razporedite paradižnikovo mešanico, jo potresite s sirom in olivami in pito pecite še 15 do 20 minut. Postrezite jo vročo ali hladno, potreseno s svežo baziliko.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?