Paradižnikova pita

25. 8. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Čudovita mešanica sort in barv.

Za 4 osebe potrebujete

Za testo

  • 200 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 140 g masla

Za oblogo

  • 150 g rikote
  • 1 jajce
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • sol, poper
  • limonin sok
  • 2 rumena paradižnika sorte volovsko srce
  • 1 rdeč paradižnik volovsko srce
  • 2 pelata
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici timijanovih lističev
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

Sestavinam za testo primešajte 3 žlice hladne vode, zgnetite testo, ga oblikujte v kroglo ter ga zavijte v prozorno folijo. Nato ga za približno 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Rikoti primešajte jajce in parmezan ter jo pikantno začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Paradižnike operite in jih prepolovite oziroma jih zrežite na debelejše rezine.

Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite namaščen model za pite (10 x 30 cm). Naredite rob. Testo premažite z rikotino zmesjo, jo obložite s paradižniki in še enkrat začinite. Potresite s timijanom, nakapajte z oljčnim oljem in pito pecite približno 25 minut. Po koncu peke jo vzemite iz pečice in jo po želji okrasite še z rukolo.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri