Pasta alla nonna

29. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pasta alla nonna

Aromatično po babičinem receptu.

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g češnjevih paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • sladkor
  • 400 g ozkih rezancev
  • 4 vejice bazilike
  • 60 g parmezana v kosu

Priprava

Paradižnike oplaknite. Česen olupite in ga zrežite na rezine. V večji posodi segrejte 2 žlici oljčnega olja in nanj stresite česen in paradižnike. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem ter pustite, da omaka nežno vre približno 20 minut. Večkrat premešajte in približno 5 minut pred koncem kuhanja paradižnike pretlačite še s kuhalnico.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite in prestrezite 100 ml tekočine. Baziliko oplaknite, jo otresite do suhega in potrgajte lističe. Po želji jih še sesekljajte. Zmešajte testenine, dušene paradižnike in vodo kuhanih testenin ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Pokapajte z 2 žlicama oljčnega olja, potresite z baziliko in povrh nastrgajte sir.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 19 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 74 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"