Zdravo in slastno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 750 g buče hokaido
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja + nekaj kapljic olja
- sveže mleti črni poper
- 2 lovorjeva lista
- 6 žajbljevih lističev
- 240 g kuhane zelene leče
- 3/4 žličke čilijevih kosmičev
- 200 g majhnih šampinjonov
- 200 g rikote
- 1 rdeč čili
Priprava:
1 Očistite bučo, jo prerežite in odstranite semena. Nato jo zrežite na majhne koščke, jih razporedite v pekač in dodajte cele stroke česna. Nakapajte z olivnim oljem in dodajte še sol in poper. Nato dodajte še lovorjeve in žajbljeve liste ter bučo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
2 Kuhano lečo stresite v skledo in primešajte 2 žlici olja, čilijeve kosmiče, sol in poper. Očistite šampinjone in jih prerežite na pol.
3 Po 20 minutah peke buči dodajte lečo in gobe in vse skupaj premešajte. Na sredini naredite prostor in vanj dajte rikoto. Jed pecite še 20 minut. Pred serviranjem jo potresite z drobno sesekljanim čilijem in poprom. Postrezite še vroče.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?