Pečena buča z lečo in rikoto

Pečena buča z lečo in rikoto (foto: Profimedia) Profimedia
2. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zdravo in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 750 g buče hokaido
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja + nekaj kapljic olja
  • sveže mleti črni poper
  • 2 lovorjeva lista
  • 6 žajbljevih lističev
  • 240 g kuhane zelene leče
  • 3/4 žličke čilijevih kosmičev
  • 200 g majhnih šampinjonov
  • 200 g rikote
  • 1 rdeč čili

Priprava:

1 Očistite bučo, jo prerežite in odstranite semena. Nato jo zrežite na majhne koščke, jih razporedite v pekač in dodajte cele stroke česna. Nakapajte z olivnim oljem in dodajte še sol in poper. Nato dodajte še lovorjeve in žajbljeve liste ter bučo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Kuhano lečo stresite v skledo in primešajte 2 žlici olja, čilijeve kosmiče, sol in poper. Očistite šampinjone in jih prerežite na pol.

3 Po 20 minutah peke buči dodajte lečo in gobe in vse skupaj premešajte. Na sredini naredite prostor in vanj dajte rikoto. Jed pecite še 20 minut. Pred serviranjem jo potresite z drobno sesekljanim čilijem in poprom. Postrezite še vroče.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri