Pečena gos z zeljem in cmočki

Pečena gos z zeljem in cmočki (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Čudovit recept za vse ljubitelje gosjega mesa z odličnim spremstvom zelja in cmočkov...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 1 gos
  • 1 žlico soli
  • 1 žlico mlete kumine
  • 4 jabolka

Za belo zelje:

  • 250 g belega zelja
  • mleto kumino
  • 1 majhno čebulo
  • 2 žlici masti
  • 1 žlico moke

Za rdeče zelje:

  • 250 g rdečega zelja
  • mleto kumino
  • 1 majhno čebulo
  • 2 žlici masti
  • 1 žlico moke

In še:

  • kis, sladkor

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Gosko znotraj in od zunaj natrite s soljo, jo potresite s kumino in jo položite v pekač. Prilijte malo vode. Gos po 60 minutah peke obrnite in na več mestih prebodite kožo.

2 Okoli nje razporedite krhlje jabolk in gos pecite še 30 minut. Med peko večkrat dodajte vodo in odstranjujte maščobo.

3 Medtem sesekljajte oplaknjene liste zelja. Dobro jih odcedite, jih dajte v kozico in dodajte kumino in vročo vodo, kozico pokrijte in zelje zavrite.

4 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na stopljeni masti. Potresite jo z moko in jo malce zarumenite. Primešajte zelje in ga dušite do mehkega. Nekajkrat premešajte. Na isti način pripravite tudi rdeče zelje. Gosko postrezite z zeljem in kruhovimi cmoki.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri