Ponovoletno sladkanje...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 žlico medu
- 2 žlici brusnične marmelade
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice lešnikov
- 1 žlico sesekljanih mandljev
- 1 žlico rozin
- 1 žlico sesekljanih suhih marelic
- 2 žlici suhih brusnic
- 1 žlico mletega cimeta
- 2 žlici sezamovih semen
- 80 ml smetane
- 120 g jogurta
- 1 vaniljev sladkor
- 200 g zamrznjenih malin
- 1 žlico sladkorja
Priprava:
1 Na nizki temperaturi segrejte med in brusnično marmelado. Dodajte ovsene kosmiče, lešnike, mandlje, rozine, sesekljane marelice in suhe brusnice. Dodajte še cimet in sezamova semena.
2 Dobro premešajte in razporedite po papirju za peko. Mešanico 10 do 12 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
3 Smetano čvrsto stepite in primešajte jogurt in sladkor. Dve tretjini malin dajte v kozico, dodajte 1 žlico vode in 1 žlico sladkorja. Nato jih pustite nekaj minut lahno vreti.
4 Polovico jogurtove kreme razporedite v kozarčke, jo pokrijte s plastjo pečenih ovsenih kosmičev in zaključite z novo plastjo kreme. Prelijte z vročimi malinami in sladico okrasite s preostalimi odmrznjenimi malinami.