Pečeni pire z mletim mesom

Pečeni pire z mletim mesom (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
4. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pire krompir malo drugače

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico:

  • 1 očiščeno korenje
  • 1 steblo zelene
  • 3 mlade čebule
  • 1/2 žlice masla
  • 1/2 žlice olja
  • 400 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešano)
  • 1 pločevinko koščkov paradižnikov
  • 2 – 3 žlice paradižnikove mezge
  • 100 ml mesne juhe
  • sol
  • poper
  • maslo za namastitev modela

Za pire:

  • 1 kg olupljenega krompirja
  • sol
  • malce kumine
  • 70 g zmehčanega masla
  • 1 strok česna
  • 2 rumenjaka
  • 80 g naribanega trdega sira

Priprava

Korenje drobno sesekljajte, zeleno očistite in jo zrežite na drobne kocke. Čebule očistite, odrežite beli del in ga drobno sesekljajte. Zelenje zrežite na obročke in jih prihranite za pozneje. Na stopljenem maslu in olju stekleno popražite korenje, zeleno in belo čebulo. Dodajte meso, vse skupaj zmešajte, in ko se začne meso lepo drobiti, primešajte še paradižnik, mezgo in juho. Začinite s soljo in poprom in pri nizki temperaturi vse skupaj dušite približno 30 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj. Ohlajeni mešanici mesa primešajte zelenje dveh čebul. V vodi s kumino do mehkega skuhajte krompir. Odlijte del vode (ostane naj približno 50 ml), dodajte koščke masla in ga pretlačite. Ohladite z mešanjem. Nato primešajte iztisnjeni česen, rumenjaka in polovico sira. Namastite večji model za narastke, vanj stresite mesni nadev, po njem razporedite pire in ga potresite s preostalim sirom. Narastek pecite približno 30 minut. Potresite s preostalim zelenjem mlade čebule.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo približno 860 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 57 g, ogljikovi hidrati: 59 g.

Značke: meso pire

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri