Se sprašujete, iz kje prihaja meso na vašem krožniku? Preverite v članku...

26. 3. 2019 Promocijsko sporočilo

Kupci izdelkov Natur Premium Perutnine Ptuj, ki nosijo oznako Piščancem prijazna reja (PPR), se lahko odslej s pomočjo svojega mobilnega telefona prepričajo o lokalnem poreklu izdelka ter izvejo več o rejcu.

Na pakiranem piščančjem mesu iz linije Nature Premium se nahaja QR koda, ki uporabnikom omogoča enostavno skeniranje s pametnim telefonom. Po vnosu roka uporabe in LOT številke izdelka, se uporabnikom prikaže točna lokacija kmetije in opis rejca. Izvejo lahko več o posebnostih piščancem prijazne reje, si ogledajo video z nagovorom rejca in kmetijo.

OriginTrail in Perutnina Ptuj sta prvo mobilno aplikacijo za prikaz porekla predstavila leta 2014. Nova rešitev zdaj prikaz sledljivosti približuje širšemu krogu kupcev, saj ne zahteva prenosa posebne aplikacije, ampak enostavno deluje na vsakem telefonu, ki lahko skenira QR kode. Poleg tega so odslej vsi podatki dodatno zavarovani s tehnologijo blockchain, ki zagotavlja, da jih zatem, ko so enkrat vnešeni v sistem, ni več mogoče spreminjati.

Pri večini novejših telefonov za skeniranje QR kode zadostuje fotoaparat. Sicer se lahko uporabi eno od številnih aplikacij za skeniranje QR kod. Poreklo lahko kupci preverijo tudi prek spletne strani, in sicer TUKAJ.