Eksotični burger Sočno meso s sladkim mangom v popečeni žemljiciZa 4 osebe potrebujete:• 600 g mlete govedine• sol, poper • 3 žlice olja• 150 g radiča• 1 zrel mango• 1–2 mladi čebuli• 2 žlici paradižnikovega kečapa• 5 žlic solatne majoneze• 4 žemljicePriprava: Mleto meso začinite s soljo in poprom ter z vlažnimi rokami oblikujte 4 polpete. Namažite jih z 2 žlicama olja in jih za približno 10 minut položite v zamrzovalnik. Solato očistite, jo operite, otresite do suhega in natrgajte na koščke. Mango olupite in ga narežite na krhlje ob koščici. Očistite mlado čebulo in jo zrežite na obročke.Kečap zmešajte z majonezo ter mešanico začinite s soljo in poprom. Mlado čebulo na hitro podušite na 1 žlici vročega olja. Istočasno v pečici na hitro popecite žemljice.V tem času v vroči ponvi polpete z vsake strani pecite 3 do 4 minute. Prepolovite žemljice. Po spodnjih delih razporedite po 1 žlico polivke. Pokrijte s solato, mangom, mesom, mangom, solato in mlado čebulo. Na koncu dodajte še malo polivke in pokrijte z zgornjimi deli žemljic.Čas priprave: 50 minut.Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 58 g.