Pikantni burgerji - zloženi z obilo fantazije.

26. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Shutterstock

Ramen burger

Namesto žemljice testenine

Za 2 osebi potrebujete:

• 300 g ramen testenin
• sol
• 1 čebulo
• 4 žlice olja
• 180 g mlete govedine
• poper
• 2 jajci
• 3 žlice drobtin
• 30 g rukole
• 1 rdečo čebulo
• 2 rezini topljenega sira
• 2 žlici kečapa

Priprava:

Testenine skuhajte v slani vodi po navodilih z embalaže. Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. Popražite jih na 1 žlici olja in počakajte, da se ohladijo. Nato jim primešajte mleto meso, sol, poper, 1 jajce in drobtine. Oblikujte 2 burgerja. Testenine odcedite in jim primešajte razžvrkljano jajce.

Testenine s pomočjo vilic oblikujte v 4 ploščice. Te nato z obeh strani hrustljavo zapecite na 2 žlicah olja. Po peki jih odcedite na papirnati brisači. Burgerja z vsake strani 4 do 5 minut pecite na preostalem olju in ju odcedite na papirnati brisači.

Preberite rukolo. Rdečo čebulo olupite in jo zrežite na obročke. Spodnji dve ploščici iz testenin obložite z rukolo, burgerjem, sirom in čebulnimi obročki. Premažite s kečapom in prekrijte z drugim dvema testeninskima ploščicama.

Čas priprave: 60 minut.
Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 59 g.