Pikantni lečin namaz

Pikantni lečin namaz (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odličen namaz za ljubitelje pikantnega...

Za 8 porcij potrebujete:

  • 200 g rdeče leče
  • 1 veliko čebulo
  • 3 stroke česna
  • 2 velika paradižnika
  • olivno olje
  • ½ žličke strte kumine
  • drobtine
  • ščepec kajenskega popra ali čilija
  • pest sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Oplaknite lečo in jo stresite v kozico. Prilijte vodo in lečo skuhajte do mehkega. Sol dodajte proti koncu kuhanja.

2 Kuhano lečo odcedite. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Oplaknite paradižnika, ju prepolovite in odstranite semenje ter ju zrežite na majhne kocke.

3 V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte kumino in jo malce popražite.

4 Nato primešajte kocke paradižnika in lečo. Vse skupaj podušite, dodajte malo drobtin in mešanico začinite s soljo in kajenskim poprom ali čilijem. Mešanico pretlačite s paličnim mešalnikom in namazu na koncu dodajte sesekljan peteršilj.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri