Pikantni tofu

Pikantni tofu (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kar pripravite ga - ne boste razočarani!

Za 20–24 kosov potrebujete:

  • 80 g svežega ingverja
  • 6 strokov česna
  • 1 čili
  • 1½ žličke kurkume
  • 50 ml ingverjevega sirupa
  • 100 ml sojine omake
  • 300 ml belega vina
  • 100 ml olivnega olja
  • 800 g tofuja
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g brokolija

Priprava:

1 Olupite ingver in česen in ju nastrgajte v skledo. Očistite čili, ga drobno sesekljajte in ga primešajte preostalima dvema sestavinama.

2 Primešajte še kurkumo, ingverjev sirup, sojino omako in vino. Na koncu dodajte še olivno olje.

3 Tofu zrežite na rezine in jih 8 ur, najbolje pa čez noč, pustite stati na hladnem v marinadi.

4 Tofujeve rezine položite v pekač in jih prelijte z marinado. Nato jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V tem času očistite brokoli, ga razdelite na brstiče in jih 1 do 2 minut blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, oblijte s hladno vodo in ponovno odcedite. Okoli njih razporedite še paradižnike in brokoli ter jed pecite še 10 minut. Postrezite s kruhom.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri